Lemondott a listázó igazgató

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról a diákok és tanáraik politikai nézeteit listázó balatonalmádi gimnázium igazgatónője, szeptemberől már más ül a helyén.
Vágólapra másolva!

Lemondott vezetői megbízásáról a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium és Kollégium igazgatónője - tájékoztatta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ balatonalmádi tankerület igazgatója kedden az MTI-t. A gimnáziumra jogellenes adatkezelés miatt háromszázezer forintos bírságot szabott ki az év elején a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH).

A Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium és Kollégium igazgatója július 31-ével mondott le megbízásáról, döntését nem kívánta indokolni.

Gránásiné Bácsi Tünde, a gimnázium igazgatója az MTI érdeklődésére kedden annyit mondott, hogy augusztus elsejétől a pápai református gimnáziumot vezeti. A gimnázium igazgatója tavaly decemberben a fenntartó kérésére annak akart utánajárni - egy bejelentés megalapozottságának tisztázására -, hogy az intézményben valóban folyik-e meg nem engedett politizálás, a tanulókat bujtogatják-e diáktüntetéseken való részvételre.

Eljárásában az adatvédelmi hatóság azt vizsgálta, hogy az iskola tanárokat és diákokat érintő eljárása jogszerű volt-e. A NAIH jogellenes adatkezelést állapított meg, és az intézményre háromszázezer forintos bírságot szabott ki januárban.

A tanulók és a pedagógusok nyilatkozatait eredetileg névvel rögzítették, de ezeket a dokumentumokat már megsemmisítették. A hatóság azonban a név nélküli nyilatkozatokat tartalmazó dokumentumok törlését is szükségesnek találta a jogszerű állapot helyreállításáért, ezért a bírság kiszabása mellett erre is kötelezte az intézményt.