Egy nappal később ül le Mesterházy Bajnaival

2013.06.20. 19:56

Mivel a szerdán elhunyt Horn Gyula egykori miniszterelnökről pénteken emlékeznek meg a Parlamentben, egy nappal később, szombaton kezdődnek a tárgyalások a választási együttműködésről az MSZP és az Együtt-PM szövetség között.

Az MSZP képviselőcsoportja pénteken részt vesz az Országgyűlés plenáris ülésén, amelyen megemlékeznek Horn Gyuláról. Így Mesterházy Attila pártelnök kérésére az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség és a Magyar Szocialista Párt választási együttműködéséről szóló, péntekre meghirdetett egyeztetése szombaton 10 órára tolódik - írta az MSZP.

A szocialista delegációval, amelyet Mesterházy Attila pártelnök vezet, az Együtt-PM hattagú elnöksége - Bajnai Gordon, Juhász Péter, Kónya Péter, Szigetvári Viktor, Szabó Tímea és Jávor Benedek - egyeztet majd a választási szövetség székhelyén.

A várhatóan hetekig tartó tárgyalássorozat fő kérdése az lesz, hogy sikerül-e egyezségre jutniuk arról, hogy közös listán indulnak jövőre a parlamenti választáson, és lesz-e közös miniszterelnök-jelöltjük. 

Az utóbbi hetekben Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is azt nyilatkozta, hogy ha felkérnék, lenne az ellenzék kormányfőjelöltje.