A miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint az OTP elnök-vezérigazgatója komoly kockázatot jelent az országra. Orbán Viktor kőkemény, de megéri mellette dolgozni.

Lázár János fenntartja, hogy Csányi Sándor polip módjára hálózza be az országot. Ezt a miniszterelnökséget vezető államtitkár a 444.hu híroldalnak adott interjúban mondta. "Az egy nagyon találó hasonlat volt. Hittel vallom, hogy egy demokráciában ilyen volumenű gazdasági túlhatalom komoly kockázatot jelent" - mondta a politikus

Lázárt azért kérdezték erről, mert az Origónak adott interjújában Csányi reagált a korábbi polipozásra. Szerinte Simicska Lajos és Csányi Sándor összehasonlítatlanok. "Az egyik kisegér, a másik meg elefánt. A kettő között nem lehet viszonyítási pontot találni" - mondta. Csányi Sándor maga is használta ez a hasonlatot, de magát tartotta kisegérnek, és Orbán Viktort elefántnak.

Az államtitkár az interjúban arról is beszél, hogy jobban élvezte a frakcióvezetői munkát, mint az államtitkárit. Akkor nem volt főnök, most Orbán Viktor kőkemény elvárásainak kell megfelelnie. Szerinte azonban megéri, mert "egy gondolat, egy mondat, egy tanács, és akkor akár tízmillió ember élete jobbra vagy balra fordul".

A kormányülésekről így fogalmazott: "Mikor egy miniszter hozza a szakdumát, akkor a miniszterelnök megkérdezi, hogy a miniszterelnökségnek mi az álláspontja. Itt kell becsatornázni minden társadalmi észrevételt."

Utalt rá, hogy az ő keze is benne volt, hogy Nemzeti Fejlesztési Ügynökség éléről távozott Petykó Zoltán, és azt mondta, hogy a miniszterelnök elégedetlen az NFÜ munkájával.