Lezárta a rendőrség a pesti Belváros egy részét

Vágólapra másolva!
Több órára lezárta a rendőrség a budapesti Belváros több utcáját vasárnap délelőtt. Csak annyit közöltek, hogy egy nyomozás miatt van szükség minderre, feltehetően az Aranykéz utcai robbantás bizonyítási eljárása zajlott. Délre helyreállt a rend.
Vágólapra másolva!

Rendőrségi akció kezdődött a Belvárosban vasárnap délelőtt, több utcát lezártak, az ott lakókat nem engedték be, a helyszín felett rendőrségi helikopter körözött. Az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére csak annyit közölt, hogy "nyomozási cselekmény van folyamatban".

Az Origo kérdésére sem árultak el ennél többet, és a sajtóügyeleten azt sem tudták megmondani, hogy az akció várhatóan meddig tart. Végül nagyjából délre helyreállt a rend a környéken, a kordonokat elvitték.

A helyszínt sok rendőr biztosította, az egyik gépkocsiban a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa ült. A megkérdezett rendőrök közül volt, aki elfogásról, és volt, aki "bizonyítási eljárásról" beszélt.

Ez utóbbit erősíti a 444.hu információja, mely szerint az Aranykéz utcai robbantás bizonyítási eljárása zajlott. Erre utal, hogy a helyszínen látták a robbantással gyanúsított szlovák Jozef Rohác ügyvédjét, Fülöp Tamást.

A nyomozók szerint 1998-ban Jozef Rohác robbantott fel egy Polski Fiatot Budapest belvárosában. A merényletben négy ember halt meg, köztük az olajügyeket jól ismerő és a rendőrséggel korábban együttműködő - Boros Tamás néven ismert - Boros József Károly vállalkozó. A szlovák férfit gyanúsítják Fenyő János médiavállalkozó 1998. február 11-i megölésével is.