Pótszúnyogirtást rendeltek el

Vágólapra másolva!
Szentendrén, Dunakeszin és Budakalászon is pótirtást rendeltek el.
Vágólapra másolva!

A dunai árvíz után a szokásosnál nagyobb mennyiségű szúnyog okoz kellemetlenséget Pest megyében a Duna menti településeken. Az eddigi szúnyoggyérítést pótirtással egészítik ki.

A Pest megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Szob-Dunakeszi és a Szentendre-Budakalász közötti vízparti szakaszokra 1400 hektáros területen légi pótirtást rendeltek el. A kivitelező a pótirtást az új méhészértesítés után kezdheti el, ami leghamarabb szerdán, június 26-án lehetséges.

Dunakeszin az első központi gyérítés június 15-én kezdődött, a város területén az elmúlt napokban is tartottak légi és földi szúnyogirtást - közölte Dunakeszi honlapján Dióssi Csaba (Fidesz) polgármester.
A rendkívüli szúnyoginvázió miatt a városvezető hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság segítségét kérte, és azt a választ kapta, hogy szombattól kezdve egy héten át újabb központi gyérítés lesz a térségben.

Százhalombattán is újabb és újabb "bevetésekkel" igyekeznek megfékezni a "vérszívók támadását" - közölte az önkormányzat szóvivője kedden az MTI-vel.

Kedden a szakemberek tovább folytatják a küzdelmet, napközben földi, biológiai módszert alkalmazó szúnyoglárva-gyérítést, szerdán és csütörtökön pedig földi kémiai védekezést tartanak - tette hozzá a szóvivő.