A jobbikosok feljelentették Kövért a kitiltás miatt

Vágólapra másolva!
Nem léphetnek be a Jobbik szakértői, és a párt asszisztensei az országházba, ezért a párt feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek jobbikos képviselők, amiért továbbra sem léphetnek be az asszisztenseik és szakértőik az Országgyűlés épületébe és a Képviselői Irodaházba. Az ellenzéki képviselők egyébként szerdán az irodaház aulájában kezdték meg a munkát.

Sneider Tamás sajtótájékoztatón ismertette: képviselőtársaival közösen ismeretlen tettes ellen tesznek még a szerdai napon feljelentést, mert szerinte "akármilyen magas rangú közhivatalnok" is rendelte el belépők letiltását, nem lett volna joga ahhoz, hogy ellehetetlenítse olyan emberek munkavégzését, akik "semmiért nem vonhatók felelősségre".

A jobbikos politikus beszámolt arról is, hogy képviselőtársaival közösen szerdán a Képviselői Irodaház aulájában, a bejáratnál vették fel a munkát, ahol "kényszerirodákat nyitottak". A képviselők - akik bemehetnek az irodaházba - az üvegkerítés belső oldalán ülnek az íróasztalukon, az asszisztenseik és a szakértők, illetve a meghívott vendégeik pedig az üvegkerítés külső oldalán ülnek. Sneider Tamás hangsúlyozta: úgy készülnek, hogyha kell, akkor akár 10 hónapon keresztül - a választásokig - így végzik a munkát.

Kövér László házelnök még pénteken tiltotta le a Jobbik-frakció valamennyi szakértőjének és alkalmazottjának belépőkártyáját a földtörvény szavazása alatti obstrukció miatt - közölte akkor Vona Gábor frakcióvezető az MTI-vel.

A Jobbik képviselői a földtörvény pénteki zárószavazása előtt megzavarták az Országgyűlés ülését: felvonultak az elnöki emelvényre egy nagy méretű, A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás! feliratú molinóval, majd a levezető elnök felszólítására sem hagyták el az emelvényt. A jobbikosok az ezután elrendelt szünet alatt sem mentek le a pulpitusról, így a földtörvényt végül a levezető elnök kezdeményezésére nem név szerinti, hanem gombnyomásos szavazással fogadták el.