Fiatal rendőrök tették le az esküt Miskolcon, az eseményen ott volt Pintér Sándor, aki arról beszélt, hogyan lehetne Magyarország a legbiztonságosabb ország Európában.

A kormány szándéka, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, biztonságban érezze magát minden becsületes állampolgár és idelátogató - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola ünnepségén.

A végzős tanulók kibocsátása, valamint a kezdők eskütétele és az oktatási intézmény alapításának huszadik évfordulója alkalmából rendezett eseményen Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy az ifjú rendőrök szolgálatba állására nagy szüksége van az országnak.

A belügyminiszter úgy fogalmazott, érezze magát fenyegetve mindenki, aki a törvényeket megszegve mások életét, testi épségét, anyagi javait veszélyezteti.

"Rendet akarunk, csak a törvényes rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és csatlakozhat Európa vezető országaihoz" - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a rendszerváltást követően az ország más típusú rendet, más típusú rendőrséget akart. Ezek az igények maguk után vonták a rendőrökkel szembeni társadalmi és szakmai elvárások változását. Magasabb műveltségű, szakmailag képezettebb, törvényesen, szakszerűen intézkedő rendőrökre volt igény.

Hangsúlyozta: az intézménynek meg kellett teremteni az érettségin alapuló minőségi rendőrképezést, amely Magyarország történetében először adott szakmai végzettséget a hallgatóknak - itt Miskolcon -, és meg kellett felelni a mennyiségi elvárásoknak.

Megjegyezte: gratulál az eredményekhez, ugyanakkor azt mondta, "ne feledjék el, mindig, mindent lehet jobban csinálni".