Dühöngő férfira lőttek a rendőrök a szombathelyi pszichiátrián

Vágólapra másolva!
Az ámokfutó gyújtogatott, és a rendőrökre is rálőtt. Kórházba szállították, súlyos az állapota.
Vágólapra másolva!

Rálőttek a rendőrök egy dühöngő férfira pénteken reggel a szombathelyi kórház Huszár úton lévő pszichiátriáján, a beteg állítólag azzal fenyegetőzött, hogy ha nem engedik haza, felgyújtja az épületet.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a dühöngő férfi rálőtt az intézkedő rendőrökre a pszichiátria előtt.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának biztonsági szolgálata reggel fél hatkor jelezte telefonon a rendőrségen, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik. A Huszár úti intézményhez kiérkező rendőrök a bejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrök irányába több lövést adott le fegyveréből.

A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le a 36 éves férfira, a lövedékek közül egy a vállát, egy a combját találta el. A fegyverét elejtő söptei férfit a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A járőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el.

Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház egyik igazgatója elmondta: a férfit jelenleg műtétre készítik elő, mivel lőtt sérülései miatt megoperálják.

A korábbi sajtóhírekkel szemben a Nyugat.hu úgy értesült, hogy a meglőtt férfit nem az intézményben kezelték, hanem kora reggel autóval érkezett oda. A portásnak azt mondta, hogy egy hozzátartozóját akarja hazavinni, ám amikor bejutott, benzint locsolt szét, és meggyújtotta, eközben látták meg nála a fegyvert.