Kilakoltatták a jobbikosokat az aulából

2013.06.28. 10:36

Miután elvették a belépőkártyáikat, kényszerirodákat nyitottak a Képviselői Irodaház aulájában. Most a bútoraik és a mobilvécéjük miatt megy a hercehurca.

Péntek reggelre elhordták a Jobbik által szerdán nyitott "kényszerirodák" bútorait a Képviselői Irodaház aulájából.

Az ellenzéki frakció szerdán az irodaház bejáratánál "kényszerirodákat nyitott", mivel Kövér László házelnök a múlt pénteken letiltotta a képviselőcsoport valamennyi szakértőjének és alkalmazottjának belépőkártyáját a földtörvény szavazása alatti obstrukció miatt.

Sneider Tamás jobbikos képviselő elmondta: a "kényszerirodákba" kihelyezett bútoraik reggelre eltűntek az aulából, és az Országgyűlési Őrség tájékoztatása szerint nem visszavitték a képviselői irodákba, hanem elzárták őket. Egyelőre nem kaptak választ arra, hogy miért szállították el a bútoraikat, de remélik, hogy hamarosan visszakapják. Addig is több jobbikos politikus új íróasztalokat vitt az aulába, és újra megkezdték a munkát a korlát külső oldalán tartózkodó asszisztensekkel és szakértőkkel együtt - mondta, hozzátéve: olyan bútorokat is elszállítottak, amelyek nem az Országgyűlés tulajdonai.

Sneider Tamás szerint ilyen "nevetséges eszközökkel" nem lehet ellehetetleníteni a Jobbikot. Felszólította Kövér Lászlót, "az Országgyűlés kiskirályát, hogy hagyja abba ezt az egész hülyeséget, mert rajta röhög az egész világ". A pénteki sajtótájékoztatón felavatták a Képviselői Irodaházzal szemben, a járdán felállított mobil vécét is, amelyet az épületből kizárt alkalmazottak számára létesítettek. Sneider Tamás elmondta, hogy a következő napokban fénymásolóval és hűtővel is próbálják majd javítani a "kényszerirodák" komfortját.

Negyven jobbikos képviselő egyhavi tiszteletdíjának a megvonásáról is döntött a parlament szerdán Latorcai János alelnök javaslatára, miután a Jobbik képviselői megzavarták a földtörvény múlt pénteki zárószavazását.