Négy lányt molesztált az erőszakoskodó kalauz

Vágólapra másolva!
A férfi önként jelentkezett a rendőrségen, de a kihallgatáson tagadta a vádakat.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a kalauzt, aki a vádak szerint június elején szexuálisan molesztált egy 14 éves lányt a Szihalom és Füzesabony között közlekedő vonalon.

A Blikk információi szerint T. B. maga jelentkezett a Miskolci Rendőrkapitányságon. Szerda esti gyanúsítotti kihallgatásán T. B. tagadott, de nem élt panasszal a gyanúsítás ellen - tudta meg a lap ügyészségi forrásból. A vasutast nem helyezték előzetes letartóztatásba, hiszen egyfelől maga jelentkezett, másfelől hamarosan egy műtéten kell átesnie, tehát szökésétől, elrejtőzésétől nem tartanak a hatóságok.

A rendőrség szerdán a molesztált 14 éves lányt, Sz. Zs.-t is kihallgatta tanúként. Feladata az volt, hogy az elé tett hat arckép közül felismerje zaklatóját. Ügyvédje, Tantics Attila a lapnak elmondta, ügyfele a bemutatott fényképek között egyértelműen és kétséget kizáróan felismerte az őt molesztáló kalauzt. A Blikk úgy tudja, Zs.-n kívül másik három 14-16 év közötti lányt is kihallgatott tanúként a rendőrség állítólagos szexuális zaklatás miatt. Nekik szintén személyleírást kellett adniuk a kalauzról, illetve fel kellett őt ismerniük.

T. B.-t a rendőrség személyi szabadság megsértésével gyanúsítja, amiért Zs.-t nem engedte leszállni a vonatról a füzesabonyi végállomáson, emellett szemérem elleni erőszakkal is, amiért a visszaúton megpróbálta megcsókolni a fiatal lányt, és a szoknyája alá is benyúlt. Becsületsértés miatt egyelőre nem kell felelnie, a második sértett ugyanis a várható hercehurca miatt végül nem élt magánindítvánnyal. Ő volt az a fiatal lány, akinek a kalauz állítólag "arcpirító ajánlatot" tett egy vonatút során.