Tömegverekedés a debreceni menekülttáborban

2013.06.28. 19:25

Az MTI információi szerint péntek este tömegverekedés tört ki a menekülttáborban, a rendőrség csak a helyszínen való beavatkozás tényét erősítette meg.

 

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség négy külföldi ellen, aki péntek délután a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Debreceni Befogadó Állomásának területén egy 32 éves menekültet bántalmazott - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Kovács Károly elmondta: a bántalmazott férfit a mentők kórházba szállították. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket a rendőrök elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A szóvivő tájékoztatása szerint közülük három személyt vettek őrizetbe a nyomozók a kihallgatás után, míg negyedik társuk ellen szabadlábon hagyás mellett folyik a büntetőeljárás.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tesz az őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatásának indítványozására - ismertette Kovács Károly.

Az MTI tudósítója más forrásból úgy értesült, hogy a menekülttáborban lévő sportpálya használatán robbant ki a tömegverekedésbe torkolló vita afgánok, pakisztániak és afrikaiak között péntek délután.

A rendőrség nagy erőkkel - meg nem erősített információk szerint 300 fővel - volt jelen a táborban szinte egész éjszaka. Tartani lehetett ugyanis attól, hogy a rendőrök távozása után ismét egymásnak esnek a menekültek.

Szombatra virradó hajnalban autóbuszokkal vittek el menekülteket a debreceni befogadó állomásról. Az MTI úgy tudja, hogy az afrikaiakat átszállították egy másik menekülttáborba.