Rendőrök is megsérültek a ralibalesetben

Vágólapra másolva!
Két rendőr is megsérült a vasárnapi ralibalesetben, erősítette meg a rendőrség. A baleset sérültjei kielégítő állapotban vannak, a halálos áldozat egy 37 éves nagykállói férfi.   
Vágólapra másolva!

Két rendőr is megsérült a vasárnapi nagykállói autóversenyen történt balesetben - erősítette meg a sajtóinformációkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A balesetet az okozta, hogy az egyik versenyző egy kanyarban kisodródott, és autójával a nézők közé csapódott - közölte a főkapitányság a www.police.hu oldalon. Összesen kilencen sérültek meg. A sérültek közül a kórházba szállítást követően - a korábbi sajtóinformációkkal ellentétben - egy 37 éves nagykállói férfi vesztette életét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Az illetékes kórház közben azt közölte, hogy kielégítő állapotban van a baleset hat sérültje. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szóvivője, Vitkai Éva azt mondta: az azonnali műtéti beavatkozást igénylő, vagyis például nyílt töréseket szenvedett sérülteket még vasárnap este ellátták az orvosok.

A nyíregyházi kórházba a baleset helyszínéről összesen nyolc sérült érkezett. Egyikük ambuláns kezelést kapott, őt még tegnap hazaengedték, egy ember pedig a műtőben halt meg - közölte Vitkai Éva. Hozzátette: a további hat sérült közül öt férfi és egy nő van, ők többségében töréseket, zúzódásokat szenvedtek.

Az ügy előzménye, hogy vasárnap délután a nézők közé csapódott egy autó a Nagykálló és Újfehértó között zajló I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr autóversenyen. Az egyik sérült a nyíregyházi kórházban meghalt, egy másikat életveszélyes sérülésekkel Debrecenben ápolnak.

A Debrecenbe vitt sérülten több órán át tartó életmentő műtétet végeztek a Kenézy Kórházban. A 31 éves napkori férfit életveszélyes koponya-, illetve hasi és más belső sérülésekkel szállították be a mentők az intézménybe.