Átmeneti trafikosengedélyeket osztanak a régieknek

Vágólapra másolva!
Hatvan régi trafikos kapott méltányossági alapon átmeneti, december 31-ig szóló fennmaradási engedélyt eddig - írja a Népszabadság Gyulay Zsoltra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi (NDN) Zrt. vezetőjére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Háromszáz régi trafikos jelentkezett arra a pályázatra, amely arról szól, hogy méltányossági alapon engedélyt kaphatnak azok, akik nem nyertek koncessziót, de már legalább két évtizede ugyanazon a helyen működtetnek trafikot, írja a Népszabadság.

Közülük személyes elbeszélgetés alapján és méltányossági szempontból választják ki azokat, akik koncessziót kapnak majd, addig is év végéig szóló átmeneti engedélyeket osz a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. Eddig hatvanan kaptak ilyet, írja a Népszabadság.

A lap szerint elvileg csak olyanok kaphattak méltányosságot, akik 20 éve megszakítás nélkül azonos helyen és azonos cégben árulták a dohányt, de végül van olyan is, aki 15 éves trafikos múlttal rendelkezik.

Az NDN vezérigazgatója jelezte: a társaság csak ideiglenes felmentést adhat, de bízik abban, hogy később a jogalkotó rendezni fogja a régi trafikosok helyzetét.