Egyezkedne a rendőrség az agyonvert izsáki férfi családjával

Vágólapra másolva!
A rendőrség hajlandó arra, hogy peren kívüli egyezséget kössön az izsáki rendőrőrsön agyonvert férfi családjával - írja a Népszabadság. A Bács megyei kapitány szerint ez a rendőrség érdeke is.
Vágólapra másolva!

Dávid Károly, Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya kész a peren kívüli egyezségre, sőt, ezt a rendőrség érdekének is tartja. Ez áll abban a válaszlevélben, amelyet a főkapitány Magyar György ügyvédnek küldött, aki az izsáki rendőrőrsön agyonvert Bara József Szatmárnámetiben élő édesapját, illetve az elhunyt egyik testvérét képviseli.

Mint arról korábban beszámoltunk, a negyvenhét éves Bara Józsefet lopás gyanújával állították elő április elején Orgoványon, majd az izsáki rendőrőrsre szállították, ahol a kihallgatás közben a férfi meghalt.

Az ügyvéd most a peren kívüli kártalanítást azért kéri első körben a rendőrségtől, mert az orvosszakértői vélemény szerint a férfit ért folytatólagos bántalmazás ok és okozati összefüggésben van a halálával. Ebben az esetben nemcsak a büntetőeljárás alá vont két rendőr polgárjogi felelőssége áll fenn, hanem a törvény szerint a munkáltatóé is, aki őket alkalmazta - mondta a napilapnak Magyar György.

A helyzetet bonyolítja, hogy a sértettek másik csoportja Bara József három, Magyarországon élő gyermeke, a felesége, akitől hivatalosan nem vált el, illetve az élettársa és a férfi másik testvére. Ezek a családtagok a kecskeméti Szigethy Zoltán ügyvédet bízták meg képviseletükkel. Az ügyvéd levélben kereste meg a belügyminisztert, hogy fontolja meg a peren kívüli egyezség lehetőségét az árván maradt gyerekek és további hozzátartozók miatt, Bara József ugyanis rendszeresen támogatta családját.

Levelére még nem kapott választ, ennek ellenére szeretné előkészíteni a kártérítési per keresetét, erre azonban nincs módja, mert a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség a kérésére még nem adta ki az orvosszakértői szakvéleményt és más egyéb iratokat.