Ötből négy nemzeti dohánybolt nyitott ki az első héten

Vágólapra másolva!
 A dohányértékesítési koncessziót nyert boltok 80 százaléka nyitott ki július 1-jéig - jelentette a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. A társaság azokon a településeken, ahol még nincs ilyen bolt, ideiglenes ellátókat jelöl ki.
Vágólapra másolva!

Az első hét adatai alapján valamennyi koncessziógyakorló és -jogosult mindent megtett annak érdekében, hogy időben megnyissa boltját - közölte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. a Magyar Posta Zrt.-vel együttműködve elvégzett országos vizsgálat eredményére hivatkozva. A társaság ideiglenes ellátókat jelöl ki a nemzeti dohányboltokkal még nem rendelkező egyes kistelepüléseken.

A pályázatokban megfogalmazott nyitási vállalás teljesítését az NDN Zrt. a Magyar Posta Zrt.-vel országosan együttműködve ellenőrizte, az első hét adatait már feldolgozták - közölte az NDN Zrt. kedden.

A vizsgálat szerint július 1-ig a koncessziógyakorlók több mint 80 százaléka - 5297 jogosultból 4530 - nyitotta meg boltját vállalásának megfelelően egységes arculattal. Akik nem nyitottak ki, felszólítást kapnak-. Eszerint 15 napjuk van kinyitni. Ha ez nem történik meg, elveszíthetik koncessziójukat.

A nemzeti dohányboltokkal, vagy elkülönített értékesítési hellyel még nem rendelkező kistelepüléseken a folyamatos ellátás biztosítása érdekében ideiglenes ellátókat jelöl ki az NDN Zrt. Egyelőre 1150 ilyen helyet jelöltek ki, ezek az új, eredményes pályázat alapján megkötendő koncessziós szerződés aláírásáig működhetnek.