Egy egyiptomi újságíró lefilmezte saját halálát

Vágólapra másolva!
Saját halálát rögzítette egy egyiptomi újságíró - írja a Gawker. Ahmed Samir Assem egyike volt annak az 51 embernek, akiket a katonák lőttek le hétfőn a Köztársasági Gárda épülete előtt.
Vágólapra másolva!

A meggyilkolt tüntetők a most megbuktatott Mohamed Murszi támogatói voltak. Assem nem tüntető volt, az egyiptomi Al-Horia Wa Al-Adala újságnak dolgozott.

Egyelőre nem teljesen tisztázott, hogy mi történt az épület előtt. Murszi támogatói szerint a hadsereg békés tüntetőkre lövöldözött, a hadsereg viszont azt állítja, hogy a demonstrálók megtámadták az épületet. Mindenesetre a Muzlumán Testvériség szószólói most egyértelműen igazuk bizonyítékának tartják az újságíró felvételét, amin az látszik, hogy egy katona a tetőről lődöz. A filmen a katona több irányba lő, majd egyszercsak a kamera felé fordul, lövés hallatszik, és hirtelen végeszakad a felvételnek.

"Reggel hatkor bejött valaki a szerkesztőségbe egy véres kamerával, és azt mondta, hogy ez az egyik kollégánké volt, akit meglőttek" - mondta az újság kultúrális rovatának vezetője. "Egy óra múlva tudtam meg, hogy Ahmedet lelőtték egy ház tetejéről" - tette hozzá.