A honvédelmi miniszter feljelentette Vadai Ágnest

2013.07.11. 07:27

Megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek az államtitkári honlapjának szerkesztésére kifizetett pénzekről.

Folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az ügyészségen Hende Csaba honvédelmi miniszter Vadai Ágnes, a Gyurcsány-párt képviselője, egykori honvédelmi államtitkár és Szeredi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke ellen - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a feljelentés azzal lehet összefüggésben, hogy Vadai Ágnes államtitkári honlapjának szerkesztésével és az ehhez köthető különböző PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért, miközben ez a HM belső szabályzata szerint az akkori kommunikációs főosztály feladata volt, illetve a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket az államtitkár írt alá.

A külső webes cégekkel Szeredi Péter szerződött, a szocialista Szekeres Imre, az akkori honvédelmi miniszter kabinetfőnökeként - írja a lap.

Vadai Ágnes a Magyar Nemzetnek elmondta: tőlük tudja, hogy feljelentették, de ha ez igaz, azt "a velejéig rohadt rezsim újabb támadásának tartja". A képviselő hozzátette: ha megsértette volna a szabályokat, arról a HM jogászai nyilván tájékoztatták volna, a teljesítést pedig maga a honlap igazolja.