Lézerrel vakította el a pilótát a kislány

Vágólapra másolva!
Egy 13 éves szegedi lány lézerrel vakított el egy pilótát, aki éjszakai sétarepülést végzett Szeged felett - írta a Délmagyarország. A rendőrség a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt eljárást indított, de megszüntette a nyomozást, mert kiderült, hogy az elkövető egy gyerek.
Vágólapra másolva!

Június 14-én éjjel a négyszemélyes Cessna 172-est vezette éjszaka Újszeged fölött Földi Ottó. A pilóta a Délmagyarországnak azt mondta, hogy valaki többször megvilágította lézerrel a repülőgépét, majd több másodpercig rajta tartotta a légi járművön a rendkívül zavaró zöld fényt.

"Körülbelül 500 méter magasan repültünk, amikor ez történt. Teljesen elvakított a lézer zöld fénye, nem láttam a műszereket" – emlékezett vissza Földi Ottó, aki attól félt, hogy nem tudja lehozni a gépet, katasztrófával végződik a repülés.

A Szegedi Rendőrkapitányság eljárást indított a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető gyermekkorú, egy 13 éves kislány, ezért a rendőrség a nyomozást büntethetőséget kizáró ok miatt megszüntette – mondta a lapnak Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivő.

A jelenleg hatályos büntető törvénykönyv szerint 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az, aki a közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.