Sírrongálással vádolnak egy szekszárdi kormánytisztviselőt

Vágólapra másolva!
Sírrongálás miatt indult eljárás a Tolna Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának osztályvezetője ellen. A kormányhivatal szerdán együttérzését fejezte ki a rongálásban érintett családoknak.
Vágólapra másolva!

Tóth Ferenc kormánymegbízott az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a kormányhivatal megdöbbenéssel értesült arról, hogy egyik munkatársát a rendőrség tetten érte sírrongálás közben. A hivatal apparátusa elfogadhatatlannak tartja a történteket - közölte.

Arról is írt, hogy a kormánytisztviselő pszichiátriai kezelés alatt áll, jelenleg betegszabadságát tölti. Munkajogi lépésekre csak a büntetőjogi felelősség tényleges megállapítása után kerülhet sor.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról adott tájékoztatást, hogy a múlt szombaton a szekszárdi alsóvárosi temetőben a rendőrök tetten érték Ny. Árpádot, aki ledöntötte egy síremlék egy részét.

A nyughelyet ismeretlen tettes korábban több alkalommal megrongálta, ezért a rendőrök figyelőszolgálatot szerveztek, és a tetten érés után a 46 éves férfit előállították.