Elsőbbségiként adták fel Orbán levelét

Vágólapra másolva!
Minden magyar háztartásba elküldték Orbán Viktor miniszterelnök levelét a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről. Az üzenet egy olvasónk szerint annyira fontos lehetett, hogy elsőbbségivel adták fel, ami darabonként 30 forintba kerül. A kormányfő sajtófőnöke szerint a fő, hogy az emberek gyors és pontos tájékoztatást kapjanak.
Vágólapra másolva!

"Ma levelet kaptam Orbán Viktortól. Ennek a miértjét és a levél tartalmát már nem is firtatom. Viszont meg szeretném kérdezni, hogy miért is kellett ezt a 3 millió darab levelet elsőbbségiként feladni? Miért nem várhattak ennek a hírnek a közlésével még egy napot, pláne nyáron, amikor rengetegen nyaralnak? A normál és az elsőbbségi között 30 magyar nemzeti forint a különbség. Ez összesen 90 000 000 forint, és ez csak az árkülönbség a két díjszabás között" - írta egy olvasónk, de rajta kívül más is jelezte, hogy elsőbbségi matrica szerepelt a borítékon, amely Orbán Viktor miniszterelnöktől hozott jó hírt a postaládájába a napokban.

A levél, amelyről szó van, a nemzeti konzultáció újabb eleme. Mint azt korábban megírtuk, a miniszterelnök a levélben a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről tájékoztatja az olvasókat. Az üzenetet minden magyar háztartásba postázták. (A levelek kiküldéséről még június végén döntött a kormány, a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a közigazgatási és igazságügyi miniszternek kellett gondoskodnia miniszterelnöki levelek soron kívüli elküldéséről.)

Az elsőbbségi kézbesítéssel kapcsolatban az Origo megkérdezte a miniszterelnök sajtófőnökét. Arra voltunk kíváncsiak, hogy minden egyes levelet elsőbbségivel adtak-e fel, hogy milyen érvek szóltak emellett, és, hogy ez összesen mennyi pénzbe került.

Havasi Bertalan a válaszában ezekre a kérdésekre nem tért ki - de nem is cáfolta az elsőbbségi postázást -, csupán annyit írt, hogy "kiemelt hangsúlyt helyezünk arra, hogy a magyar emberek pontos és gyors tájékoztatást kapjanak a fontos, mindennapi életükre hatást gyakorló pozitív döntésekről", és, hogy a kormány munkája a nemzeti konzultáción alapul.