A kádban tartották egy szarvas megnyúzott tetemét

füzérkomlós, orvvadászat, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysá
Vágólapra másolva!
Orvvadászokat kaptak rajta a rendőrök Füzérkajatán, egy családi ház fürdőszobájában bukkantak rá egy éppen elejtett szarvas megnyúzott tetemére - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség. A rendőrök forró nyomot követtek, így bukkantak a gyanúsítottakra és a bűnjelekre.
Vágólapra másolva!

Július 12-én a füzérkomlósi székhelyű Gróf Károlyi István Vadásztársaság tagjai hívták a sátoraljaújhelyi rendőröket azzal, hogy éjjeli negyed egykor lövést hallottak a füzérkajatai Rednek Patak felől. A vadászok a lövés helyszínére mentek és vadállattól származó vért találtak, amit jól láthatóan valaki vagy valakik megpróbáltak eltüntetni. A dagonyából kiszedett sárral, iszappal, valamint száraz fűvel és régi szőlőkarókkal takarták be a nyomokat.

Forrás: Police.hu

A rendőrök megnézték a nyomokat, majd a fűben található csapásnyomokat kezdték el követni. Azok a füzérkajatai hátsó kertek felé vezettek, és egy helyi ingatlan hátulról körbe kerítetlen udvaráig értek.

Ekkor fordult be a ház előtti kapubeállóra egy terepjáró, benne három ember. A rendőrség közleménye szerint, amikor a rendőrök hozzájuk léptek, mindhárman "megilletődött" állapotban voltak. Azt mondták, hogy autót szerelni jöttek az ingatlan tulajdonosához. A kocsijukból mégis húsvágó deszka, csontozó kés és több műanyag lavór került elő.

Forrás: Police.hu

Az időközben kiértesített nyomozók házkutatást tartottak. A fürdőszoba kádjában egy megnyúzott szarvasbika tetemet, majd a garázsban egy hozzá tartozó, barkás trófeát találtak.

Az ügyben a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Bertalan 53 éves nyíregyházi lakossal és társaival szemben elejtéssel vagy elfogással elkövetett orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást - áll a rendőrség közleményében.