Azonos nevű iskolák nem lehetnek

Vágólapra másolva!
Az iskolák államosítása miatt kellett megváltoztatniuk a nevüket, mert már egy szervezet részét képzik, amelyen belül nem lehetnek azonos nevű intézmények.
Vágólapra másolva!

A jogszabályi előírások miatt módosult az iskolák neve, és egy szervezeten belül nem lehet több azonos nevű intézmény - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik). A Délmagyarország hétfői cikke szerint a Klik szinte az összes iskolát átnevezte, és erről ki kellett volna kérnie az önkormányzatok és különböző testületek véleményét. Mivel azonban az év végén nyilvánossá tett intézkedés január elseje óta hatályos, utólag kérik be hozzá a véleményeket.

Az iskolák öt hónap késéssel tudták meg, hogy bővítették a nevüket. A Klik azt közölte, hogy a január 1-jei államosítás után átnézték az iskolák neveit, mert azok egy szervezet részét képezik, amelyen belül nem lehet több azonos nevű intézmény.

A Délmagyarország szerint a Béke Utcai Általános Iskola új neve Szegedi Béke Utcai Általános Iskola lett, pedig az országban nincs még egy ilyen nevű iskola. A Szeged Városi Kollégium például Szegedi Városi Kollégium lett, egyetlen betű miatt kell tehát pecsétet és vélhetően címtáblát is cseréltetni.