Káposztásmegyerig vihetik a 3-as metrót

Vágólapra másolva!
2019-re készülhetne le a 3-as metró meghosszabbítása, aminek új végállomása nem Újpest-Városközpont lenne, hanem Káposztásmegyer - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Ismét napirendre került, hogy Újpest-központ helyett Káposztásmegyer lehet az 3-as metró végállomása - írja a szerdai Napi Gazdaság arra a közbeszerzési pályázatra hivatkozva, amit a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) jelentetett meg a vonal rekonstrukciójának, illetve meghosszabbításának előkészítésére.

A tenderen szeptember 3-ig azok a cégek indulhatnak, amelyek az előző három teljes üzleti évben nettó 400 millió forint árbevételt értek el ilyen tevékenységből. A befutó a legalacsonyabb összegű pályázat lesz, a megbízás időtartama 660 nap.

A lap emlékeztet rá, hogy a beruházás évtizedek óta napirenden van, már a káposztásmegyeri lakótelep 1980-as építésekor azt tervezték, hogy meghosszabbítják a metróvonalat, végül azonban csak a vilamost vitték el a város széléig.

A BKK és a főváros a Napi Gazdaság szerint most uniós forrásból valósítaná meg fejlesztést, amely része annak a huszonhét, 50 millió euró feletti értékű projektnek, amelyet az EU 2014 és 2020 közötti költségvetéséből finanszíroznának. A támogatási szerződéssel rendelkező beruházás a tervek szerint 150 milliárd forintba kerülne, a rekonstrukció és a hosszabbítás 2016-ban kezdődne meg, 2019-re pedig be is fejeződne.