Horgászok verekedtek strandolókkal

Vágólapra másolva!
Horgászok és strandolók verekedtek össze a Tatabánya melletti síkvölgyi tavaknál, csúzli és gázpisztoly is előkerült. A rendőrség eljárást indított.
Vágólapra másolva!

Fürdőzni érkezett a síkvölgyi tavakhoz egy fiatalokból álló társaság szombaton késő délután, de a vizet és a napsütést egy percig sem tudta élvezni, írja a rendőrség honlapja.

Az ott horgászó két férfi szidni kezdte a fürdőzőket, majd csúzlival feléjük lövöldöztek. A csúzli mellett egy gázriasztó fegyver is előkerült, mellyel az egik horgász többször is a levegőbe lőtt.

A strandolók megelégelték a folyamatos zaklatást, kijöttek a tóból és kérdőre vonták a horgászokat, amire a válasz egy-egy pofon volt, majd dulakodni kezdtek a felek. Miután a verekedés véget ért, a horgászok összepakoltak és indultak volna haza, de ezt a helyszínre hívott rendőrök megakadályozták, elfogták és előállították a két férfit.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság.