Szűkülhet a vádpontok köre a Fenyő-gyilkosság ügyében a Magyar Nemzet értesülése szerint.

Kikerülhet a Fenyő-gyilkosság miatt indított büntetőper vádpontjai közül a lőszerrel, lőfegyverrel való visszaélés bűntette, miután az ügyben eljáró Fővárosi Törvényszék bírája helyt adott a védelem indítványának - írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy értesült, hogy a nem jogerős döntés az eljárás mindkét terheltjére, Jozef Rohácra és Ladislav T.-re is vonatkozik. A törvényszék a védelem azon indítványának adott helyt, hogy az említett bűncselekmény büntethetősége már elévült. A vádat képviselő Fővárosi Főügyészség várhatóan megfellebbezi a döntést, mivel a gyilkosság eszközével való visszaélés szorosan összefügg az emberölés bűntettével.

A Fenyő János halála után több mint 15 évvel indított büntetőperben Jozef Rohácot azzal vádolják, hogy ő lőtte agyon autójában a médiavállalkozót 1998 februárjában. Ladislav T. számláján először az szerepelt, hogy ő vezette a merénylők kocsiját, jelenleg pedig bűnsegédként a gyilkosságban való részvétel, illetve a fegyverek beszerzésében való közreműködés is rajta van a lajstromán - írja a Magyar Nemzet.

A Fenyő-ügyben kettévált a nyomozás. Az elkövetői és a megrendelői oldal ügyét elkülönítették a hatóságok, utóbbiban tovább folyik a nyomozás.