Vágólapra másolva!
Elkobozhatóvá tenné a Városháza a zugárusok portékáját, hogy így harcolhassanak a fővárosi csomópontokban, közparkokban elharapózó zsibvásárok ellen - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ősztől várható a megoldás.
Vágólapra másolva!

Augusztus végén fogadhatja el a Fővárosi Közgyűlés azt az új rendeletet, amelynek alapján gyorsan megszüntethető lesz a főváros több pontján, különösen a fő csomópontokban, a kiemelt parkokban és az aluljárókban mindennapossá vált zsibvásár - írja a Magyar Nemzet.

A lap Ughy Attilát (Fidesz-KDNP), a fővárosi közterület-használati bizottság elnökét idézte, aki szerint a hivatal jogászai olyan megoldáson dolgoznak, amely törvényi felhatalmazás híján is hatékony eszközöket ad a hatóság kezébe. A rendteremtés kulcsának nevezte a zugkereskedők illegális áruinak elkobozhatóságát.

Budapesten az Alkotmánybíróság tavalyi döntése óta alakult ki a közterületeken illegális árusítási káosz, miutén tavaly novemberben alkotmányellenesnek nyilvánították a szabálysértési törvény több rendelkezését, és elvonták az önkormányzatok bírságolási lehetőségeit, illetve azt a rendelkezést, amely szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát.