Jiri Menzel az Ördögkatlan helyett kórházba került

Vágólapra másolva!
Nem tudott a magyarországi Ördögkatlan fesztiválra eljönni Jiri Menzel Oscar-díjas cseh rendező. Nem bírja a szíve a nagy meleget, ezért csütörtökön kórházba került.
Vágólapra másolva!

Jiri Menzel Oscar-díjas cseh rendező a tervekkel ellentétben nem tudott eljönni az Ördögkatlan fesztiválra, mert kóráhzba került - számolt be erről a Hvg.hu.

A fesztivál honlapja azt írta, hogy Menzel tolmácsa szerdán értesült erről a cseh televízió híradójából, aztán Törőcsik Mari is megerősítette: Jiři Menzel kórházba került.

A honlapon az is szerepel, hogy "mielőtt terjednének a rémhírek: vérnyomásproblémáról van szó, ilyen kánikulában egy hetvenöt éves embernél ez komoly dolog. Orvosai is komolyan veszik ezt – így ma délutánra már biztosan tudjuk: benntartják. A mester nem fog eljönni a Katlanba".

Menzel elvileg azért jött volna a fesztiválra, hogy felelevenítse a Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmjének híres jelenetét, amelyben Tapicska forgalmista az egyik éjjel unalmában telepecsételi Zdenka, a távírász lány meztelen fenekét.