Szeptemberben kezdik tárgyalni a 2006-os zavargások miatt megvádolt főrendőrök ügyét. Egy év múlva ítélet is lehet.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa szeptember 17-re tűzte ki az első tárgyalást a 2006 őszén történtekkel összefüggésben megvádolt főrendőrök ügyében - írta a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet szombaton. A Központi Nyomozó Főügyészség az idén februárban emelt vádat, elsősorban elöljárói intézkedés elmulasztása miatt tizennégy egykori és jelenlegi rendőri vezető - köztük Gergényi Péter volt budapesti, Bene László volt országos rendőrfőkapitány és Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) egykori parancsnoka - ellen.

A Magyar Nemzetnek Mikó Gergely, a Fővárosi Törvényszék büntetőkollégiumának vezetője elmondta, hogy a törvényszék a perben 60 tárgyalási napot tűzött ki, és a tervek szerint 2014. július 10-ig vizsgálja az ügyet.

A Magyar Hírlap szerint a vádhatóság csak felfüggesztett börtönbüntetést kér a vádlottakra, sőt elítélésük esetén azt is indítványozza, hogy mentesüljenek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Az új büntető törvénykönyv szerint ugyanakkor az említett bűncselekményért akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható lenne - jegyzik meg.