Vágólapra másolva!
Pintér Sándor nagyon visszafogott volt: csak Isztambulig ment. A miniszterelnöknek külön gépet kellett bérelni, libanoni látogatására pedig milliós ajándékot vitt a házigazdáknak.
Vágólapra másolva!

A Blikk kimutatást kért a Miniszterelnökségtől és a tárcáktól arról, hogy mennyit utaztak a kormánytagok idén júniusig. A legtöbbet Orbán Viktor, Navracsics Tibor igazságügy-miniszter, valamint Hende Csaba utazott - írja a hétfői Blikk. Az utak össz költsége 160 millió forint volt.

Ebből 130 millió forint a miniszterelnök 16 hivatalos látogatására ment el. Útjainak költségét a Blikk szerint jelentősen megemeli, hogy háromszor is repülőgépet béreltek neki, alkalmanként 12-13 millió forintért. A szállás és repülőtéri költségei, repülőjegyei is többmillió forintba kerülnek, de libanoni látogatására 1,4 millió forintos diplomáciai ajándékot vitt magával - írja a lap.

Ha az utazással töltött napok számát nézzük, akkor eddigi 20 napjával Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes negyedik a listán. A Blikk szerint ez a 20 nap négy hivatalos útból jött össze neki: ebből az egyik egy tíznapos távol-keleti körút volt Japánban, Indonéziában és Thaiföldön.

A beérkezett válaszok alapján idén eddig Pintér Sándor belügyiminiszter utazott a legkevesebbet: összesen 6 napot volt távol a kormány megbízásából, a legtávolabbi úticélja pedig Isztambul volt.