Álrendőrök lopnak az I. kerületben

Vágólapra másolva!
Két ismeretlen hamis rendőrigazolvánnyal jutott be egy idős nő otthonába, ahonnan pénzt és más ékszereket vittek el.
Vágólapra másolva!

Magát rendőrnek kiadva jutott be egy idős hölgy lakásába két férfi hétfőn az I. kerületbe, ahonnan pénzt és értékeket loptak el – közölte a kerület híreivel foglalkozó hírportál. A portál szerint a két ismeretlen hamis rendőrigazolványt és -jelvényt mutatott fel, majd közölték, hogy a budapesti rendőrfőkapitány utasítása alapján minden egyedül élő idős ember lakásába térítésmentesen pánikriasztót kell felszerelniük. Azt mondták, a riasztó a rendőrségre lesz bekötve, és megnyomása esetén jelez a kerületi rendőrkapitányságon.

Ezt követően a két férfi felszólította az asszonyt, hogy mutasson meg nekik minden értéktárgyat és készpénzt a lakásban, mert azokat le kell fényképezniük az esetleges későbbi azonosítás céljából. A pénz és a vagyontárgyak felmérése után azt kérték, hogy a nő pakoljon vissza mindent a rejtekhelyeire, amíg ők ott vannak. Távozásuk után az asszony új helyre akarta pakolni az értékeit, ekkor észlelte, hogy eltűntek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy Budapest rendőrfőkapitányának nincs olyan utasítása, amely alapján riasztót kell felszerelni idős személyek lakásába, ezért kérik, hogy ilyen hivatkozással senkit ne engedjenek be a lakásukba. Amennyiben erre hivatkozva próbálnak meg ismeretlenek bejutni, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámokon.