Börtönt kértek rá, halálra késelte a feljelentőjét

Vágólapra másolva!
Álmában gyilkolta meg anyja élettársát egy hódmezővásárhelyi férfi. Az ügyész a gyilkosság napján kért letöltendő börtönt a férfira, amiért korábban bántalmazta már az áldozatát.
Vágólapra másolva!

A nyomozás adatai alapján bosszúból, álmában ölte meg édesanyja 67 esztendős élettársát egy hódmezővásárhelyi férfi július közepén – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, a gyilkosságot követően – melyről a gyanúsított maga értesítette a hatóságokat –, annyi derült ki, hogy T. Sándor szóváltás nélkül támadt rá az áldozatára.

Az azóta beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrség gyanúja szerint a 31 esztendős férfi bosszúból gyilkolt. A gyanúsított vélhetően azért haragudott a 67 éves férfira, mert aznap kézhez kapott egy vádiratot, amelyben vele szemben az ügyész az anyja élettársának sérelmére elkövetett korábbi bűncselekménye miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. T. Sándor álmában támadta meg az idős embert, akinek így esélye sem volt, hogy védekezzen a 21 késszúrás ellen – tudatta a százados.

A rendőrség ezért előre kitervelten, aljas indokból és célból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz T. Sándor ellen. Ez a bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – közölte a szóvivő.