A rendőrség teljes erővel ellenőriz Ozora környékén

2013.08.06. 13:52

Három nap alatt 45 külföldit állított elő a Fejér megyei rendőrség az Ozorai Fesztivál környékéről. Többségüket kábítószer miatt, de ketten bódult állapotban vezettek.

Az elmúlt három napban összesen 45 külföldi állampolgárt állítottak elő kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden. Sárbogárd közelében kedden kezdődne az Ozora Fesztivál, amelynek megtartására hétfőn nem kaptak engedélyt a szervezők. A fesztivál hivatalos programja a meghirdetés szerint augusztus 6-11-ig tart.

Az előállítottakat kábítószer-birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd szabadon bocsátották őket. Két ember ittasan vezetett. A fokozott ellenőrzés folytatódik: a rendőrök igazoltathatnak, átvizsgálhatják a ruházatot, a járműveket, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A szervezők szombaton közölték, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány a fesztivál megtartását nem támogatja. Ezek alapján Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője hétfő délelőtti határozatában nem adott engedélyt a rendezvény megtartására.

A fesztivál szervezői hétfő délután fellebbeztek a határozat ellen, amelyet a jegyző felterjesztett a kormányhivatalhoz. A Fejér Megyei Kormányhivatal kedden azt közölte: a megyei rendőr-főkapitányságtól kértek másodfokú szakhatósági állásfoglalást a rendezvény ügyében. A fellebbezési eljárás a kormányhivatalnál folyamatban van, a másodfokú döntést a Fejér megyei rendőrség szakhatósági állásfoglalása után hozhatják meg.

A Tolna megyei Ozorához közeli Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek, Ozora néven.