Vágólapra másolva!
A kölyök a napokban lesz két hónapos, eddig azonban az állatgondozókon kívül senki nem láthatta, a közönség szeme elől elzárt szülőszobában élt anyjával. Csütörtöktől lehet megnézni a fővárosi állatkertben.
Vágólapra másolva!

Ritka perzsa leopárdkölyökkel gazdagodott a fővárosi Állat- és Növénykert lakóinak száma. Dantét, a kölyköt és anyját a nagyközönség várhatóan csütörtöktől láthatja a tigrisek szomszédságában található leopárdkifutóban - közölte az intézmény szerdán.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből korábban már hat kölyök született, ám az elmúlt években nem volt náluk sikeres szaporulat. Dante a napokban lesz két hónapos, eddig azonban az állatgondozókon kívül senki nem láthatta, a közönség szeme elől elzárt "szülőszobában" élt anyjával.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Mostanra viszont eljött az ideje annak, hogy a kicsi megkapja az első védőoltásokat. Mivel ehhez a kölyköt meg kell fogni - amihez viszont átmenetileg külön kell választani az őt védő anyaállattól - a vakcinázás mellett más beavatkozásokat és vizsgálatokat is elvégeztek nála. Az ifjú leopárd kombinált védőoltást, azonosító chipet és szájon át féreghajtó pasztát is kapott. Végül az állat nemét is megállapították, mivel hímnek bizonyult, a kicsi a Dante nevet kapta.