Halkításra kötelezték a Szigetet

Vágólapra másolva!
Halkításra kötelezte a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-t a III. kerületi polgármester és jegyző csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A Sziget fesztivál kapcsán beérkezett, a korábbi évekhez képest lényegesen több bejelentés miatt szerdán három, kiemelten panaszos helyszínen - a Harrer Pál utcában, a Benedek Elek utcában és a Búza utcában - ellenőrző méréseket végeztetett az óbudai önkormányzat.

Annak ellenére, hogy mindhárom mérés eredménye a megengedett, 55 dB-es határérték alatt maradt, Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester további és folyamatos kontrollméréseket rendelt el.

A polgármester és Kiss Anita jegyző ezután tárgyalt Gerendai Károly főszervezővel és további halkításra kötelezte a szervezőket.

Az önkormámnyzat csütörtöki közleménye szerint rendkívül súlyos problémának tartják, hogy a korábbi évekkel ellentétben az idén a Fővárosi Katasztrófavédelem Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége - biztonsági okokból - nem engedélyezte hangfogó falak felállítását az este 11 óra után üzemelő koncertsátrak kijáratánál.

Bús Balázs felszólította a szervezőt a sátrakban zajló koncertek hangerejének csökkentésére is - tudatta az önkormányzat.