Bomba robbanhatott az óbudai házban

Vágólapra másolva!
Egy bombához hasonlító tárgyat találtak a múlt héten felrobbant óbudai társasházban. A rendőrség később reagál.
Vágólapra másolva!

Egy "bombához hasonlító" tárgyat találtak abban az óbudai házban, amelynek a felső szintjén robbanás történt a múlt héten - közölte Petridisz Miklós építésvezető hétfő délelőtt az MTI-vel.

Elmondta: nem tudták azonosítani a ház belső udvarán talált tárgyat, ezért az épületet - amelyben lakók nem, csak a romeltakarítást végző emberek tartózkodtak - kiürítették és értesítették a tűzszerészeket. Az építésvezető szerint a szerkezet a födémben volt, és a múlt heti robbanáskor zuhant le az udvarra. A rendőrségi tűzszerészek már megérkeztek - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A korábbi hírek szerint feltehetően gázrobbanás történt a Tímár utcai társasház felső szintjén a múlt héten. 22 embert kimenekítettek, egy sérültet kórházba vittek. A lakásban, amelyben a robbanás történt, két ember lakott, őket később holtan találták meg. A Tímár utcai robbanásról készült riportunkat itt találja.

Robbanásban megsérült, a budapesti Pacsirtamező és a Tímár utca sarkán lévő társasház, ahol robbanószerkezetnek látszó tárgyat találtak Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda polgármestere a helyszínen az MTI-nek elmondta: ha szükségessé válik nagyobb terület kiürítése, akkor a III. kerületi önkormányzat rendelkezik az ehhez szükséges pontos tervekkel. Jelezte, egyelőre erről nincs szó; a szakértők véleményét várják arról, mennyire veszélyes az épületben talált tárgy. Közölte, még azt sem tudják, valóban robbanótestről van-e szó.

Később kiderült, hogy egy második világháborús gránátot találtak a házban. Egy ilyen robbanhatott fel a gázrobbanáskor, azért volt ekkora erejű a detonáció. További gránátokat keresnek.