A szerdán életét vesztett csecsemőt több hónapja kezelték. A kórház közleménye szerint nem volt kapcsolatban a múlt héten elhunyt másik nyolc újszülöttel. 

Meghalt az egyik koraszülött csecsemő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztályán fekvő, kritikus állapotban lévő két csecsemő közül - írta a kórház közleményében. Az elhunyt csecsemő már hónapok óta intenzív kezelés alatt állt, és többszörös súlyos hasi műtéteken esett át.

A kórház szerint a gyermek semmilyen kapcsolatban nem állt a korábban elhalálozott koraszülöttekkel. Ápolása során mindvégig izoláltan kezelték, külön ápolási személyzet foglakozott vele, és a Gyermeksebészeit Osztályon is hosszú időt töltött. Születésétől kezdődően igen alacsonyak voltak az esélyei az életben maradásra.

A miskolci kórházban ő volt a kilencedik csecsemő, aki augusztus 5. óta életét vesztette. Az eset hátteréről itt írtunk bővebben. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerint a kórház már a harmadik eset után jelezte, hogy baj van. 

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a sorozatos tragédiát, mindenesetre Szócska még korábban leszögezte, hogy nem lenne indokolt a koraszülöttosztály bezárása. Orbán Viktor hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el a borsodi intézményben, és arra utasította a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet, hogy a vizsgálat idejére függessze fel a kórház igazgatójának megbízatását.