Elmaradhat a tűzijáték

Vágólapra másolva!
Több helyen visszavonták, de Budapesten és kilenc megyében még mindig elsőfokú veszélyjelzés van érvényben a várható időjárás miatt. 
Vágólapra másolva!

Több megyében visszavonta a veszélyes időjárási jelenségek miatt kiadott figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat, azonban többek között a fővárosban továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben mind a várható heves zivatar, mind a felhőszakadás miatt, s várhatóan estig a Balatonnál sem gyengül a szél. Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a nap folyamán dönt arról, hogy megtartják-e az esti tűzijátékot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint több helyen visszavonták, de kilenc megyében - Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Tolna és Pest - valamint Budapesten továbbra is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható heves zivatarok miatt. Tizenkét megyére - Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest - továbbá a fővárosra a felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Fejér, Somogy és Veszprém megyékben a heves zivataroktól függetlenül megerősödő szél miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: kedden különösen a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati felében lesz szeles az idő. Az erős, időnként viharos északnyugati szél lökései errefelé elérhetik a 60-65 kilométer/órát, elsősorban a Balaton környékén 70 kilométer/óra körüli lökés is előfordulhat. A szél jelentős mérséklődése az esti órákban sem valószínű.