Ágyhoz kötözve őrizték S. Ábelt

Vágólapra másolva!
A körtéren lövöldöző S. Ábelt pszichiátriai megfigyelés alatt tartják. A McDonald's-nál hagyott táskájában a rendőrök lőszereket is találtak.
Vágólapra másolva!
Ágyhoz kötözve őrizték a pszichiátrián előzetes letartóztatása előtt S. Ábelt - írja a Blikk Futó Barnabásra, a férfi ügyvédjére hivatkozva. A férfit most azzal gyanúsítják, hogy ő eresztett lövöldözött egy XI. kerületi McDonald's-ban és környékén csütörtök éjjel.
S. Ábelt elfogása után kihallgatásra vitték, majd egy VIII. kerületi pszichiátriai intézménybe került, ahol előzetes szakértői véleményt készítettek róla, amelnyek eredményét nem mondták el a gyanúsítottnak - mondta Futó Barnabás a Blikknek. A lap úgy tudja, hogy a férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tarják majd harminc napon keresztül megfigyelés alatt.
A Blikk úgy tudja, hogy a férfi helyszínen hagyott táskájában a nyomozók három Parabellum típusú lőszert találtak, a fegyvert azonban továbbra is keresik. Menekülés közben S. Ábel ettől valahogyan megszabadult, ám még nem tudni, hogy elrejtette, vagy kidobta egy kukába, a fegyver hollétéről pedig még az ügyvédjének sem hajlandó mondani semmit. A rendőrök lefoglalták S. Ábel számítógépét is, hogy átvizsgálják, nincs-e rajta valamilyen írás, mint ahogy az előző ügyénél történt, ahol A nagy tett magyarázata című versével indokolta volna a tervezett mészárlást.

A csütörtök éjjel történt lövöldözésről itt olvashat bővebben.