Elzavarták a hajléktalanokat az aluljáróból a Ferenciek terén

Vágólapra másolva!
Az aluljárót 10-15 fedél nélkül élő választotta törzshelyéül. Noha a terület a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van, az V. kerületi önkormányzat lépett az ügyben.
Vágólapra másolva!

Az V. kerületi önkormányzat városüzemeltető cégének alkalmazottjai kiürítették a Ferenciek terén a metró bejárata előtti aluljárót - írja a Belváros ügyeivel foglalkozó Város Szíve blog. Elzavarták a hajléktalanokat, kidobták az ingóságaikat, elvitték a matracaikat.

A tér átépítése miatt kisebb területű aluljárót az elmúlt hónapokban 10-15 fedél nélkül élő választotta törzshelyéül, és a környéken élőktől egyre több panasz érkezett - áll a bejegyzésben.

A blog szerint a kiürítést annak ellenére a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. végezte el, hogy az aluljáró a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van, és így a közterület használatával kapcsolatos ügyekben a Fővárosi Közterület-felügyeletnek lenne feladata eljárni. A hajléktalanok elzavarásakor azonban közterület-felügyelőt nem lehetett a környéken látni, viszont két rendőr is posztolt a ferences templom előtt, a lomokat elszállító V. kerületi cég furgonja mellett.