Csak szeptember 2-án osztják a tankönyveket

Vágólapra másolva!
A kiszállítással kapcsolatos logisztikai problémák miatt csak az első tanítási napon kaphatják meg a tankönyveiket a diákok, és az is elképzelhető, hogy az iskolákat kérik meg a raklapon érkező szállítmányok szétválogatására.
Vágólapra másolva!

A könyvek kiszállítását végző Könyvtárellátó Nonprofit (Kello) Kft. arról tájékoztatta a tankönyvfelelősöket, hogy csak szeptember 2-ától lehet elkezdeni a szétosztást – írja a Népszabadság.

Sipos Imre köznevelésért felelős államtitkár egy levélben arra hivatkozik, hogy a szülők panaszkodnak az augusztusi átvételi lehetőség miatt, a lap azonban úgy tudja, hogy a szeptemberre való csúsztatás mögött valójában logisztikai problémák állnak.

Egy tankönyvellátásban résztvevő cég ügyvezetője szerint az informatikai rendszer többször leállt, volt hogy két napig is. Ezért a társaság azt kérdezi levelében az iskoláktól, hogy raklapozva is fogadni készek-e a szállítmányokat, mert csak úgy lenne tartható a határidő.

A cégvezető 10 ezer forintos nagyságrendben honorálni is kész, ha a tankönyveket a tanárok válogatják szét a raklapokról.