Esztergom elsötétül

Vágólapra másolva!
Az önkormányzat és a közvilágításért felelős cég nem tudtak megegyezni, így pénteken elkezdték kikapcsolni a közlámpákat.
Vágólapra másolva!

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere levélben kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét, mivel a városban az önkormányzat fizetési szándéka ellenére pénteken megkezdték a közvilágítás kikapcsolását.

A polgármester szerint a hét eleje óta többször próbálták megakadályozni a közvilágítási lámpák kiszerelését. Az önkormányzat a világítás féléves díját letétbe helyezte, és többször tárgyalásos megoldást kezdeményeztek, pénteken azonban megjelent egy cég, és megkezdte a világítás kikapcsolását.

Tétényi Éva polgármester szerint az önkormányzat azért helyezte törvényszéki letétbe a felszámolás alatt álló Tivi Kft.-nek járó közvilágítási díjat, mert a társaságot hitelező bank a bedőlt hitelt eladta egy követeléskezelőnek, és egy bírósági ítélet szerint a felszámolóbiztos az esztergomi önkormányzat által befizetett összegekkel nem rendelkezhet, azt át kell adni a követeléskezelőnek. Bővebben itt olvashatnak a polgármester és a cég konfliktusáról.

A polgármester közölte, a kötelező önkormányzati feladat ellátására birtokvédelmet kértek a kormányhivataltól, hétfőtől ígértek intézkedést.