Előzetesbe kerülhet a bolgár kamionos

2013.08.31. 10:00

A Pest megyei rendőrség kezdeményezte annak a 26 éves bolgár kamionsofőrnek az előzetes letartóztatást, aki a gyanú szerint péntek hajnalban fékezés nélkül belehajtott egy kocsisorba az M5-ös autópályán. Hárman meghaltak. A hatóságok szerint a férfi elaludhatott a volánnál.

Előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség annak a 26 éves bolgár kamionsofőrnek, aki az alapos gyanú szerint a három halálos áldozatot követelő, péntek hajnali tömegbalesetet okozta az M5-ös autópályán - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője szombaton.

Péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. A sérültek többsége külföldi, közülük többen életveszélyes állapotban vannak.

A Román Fuvarozók Szövetségének elnöke a román Mediafax hírügynökségnek azt mondta: a balesetet okozó 42 tonnás kamion 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, a baleset helyszínén nem voltak féknyomok. Szerinte szinte biztos, hogy a sofőr elaludt a kormánynál.

A GYEMSZI kommunikációs osztályának szombati közleményében azt írta, hogy a baleset sérültjeinek állapota stabil.