Vágólapra másolva!
A magyar Külügyminisztérium közleményben ítélte el a szíriai vegyifegyver-támadást. A dokumentum szerint egyre több jel mutat arra, hogy az Aszad-rezsim a felelős. Az elkövetőknek vállalniuk kell a következményeket.
Vágólapra másolva!

Magyarország a leghatározottabban elítéli a 2013. augusztus 21-i, csaknem másfélezer halálos áldozatot követelő szíriai vegyifegyver-támadást. A polgári lakosság ellen is irányuló bűntett minden erkölcsi szabályt és nemzetközi normát sárba tiport - írja közleményében a Külügyminisztérium.

A Martonyi János külügyminiszter kitér arra is, hogy mivel az eddig nyilvánosságra került információk alapján egyre több jel mutat arra, hogy "ezt a gyalázatos tettet az Aszad-rezsimhez köthető elemek követték el", az elkövetőknek vállalniuk kell a következményeket.

A magyar kormány továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri a válságot, különös tekintettel a keresztény közösségek helyzetére; a további lépésekről pedig folyamatosan konzultál európai és atlanti szövetségeseivel - zárul a közlemény.