A tömegbaleset több sérültje hazatérhetett

Vágólapra másolva!
Több embert kiengedtek a kórházból az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegbaleset elszenvedői közül, de van, akire újabb komoly műtét vár.
Vágólapra másolva!

Az M5-ös autópályán múlt pénteken történt tömegbaleset egyes sérültjeit még mindig intenzív osztályon ápolják három fővárosi és a kecskeméti kórházban, de egyre többen térhetnek haza - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) hétfőn.

A Szent István Kórházban fekvő egyik sérült néhány nap múlva szállítható állapotban lesz, egy külföldi állampolgár pedig már most szállítható állapotban van. Egy magyar állampolgár hétfőn hazamehet, egy török-német állampolgárt pedig már a hét végén hazaszállítottak.

A Péterfy Sándor utcai Baleseti Központból két magyar gyerek már hazamehetett. A két intenzíven ápolt román gyerek közül egy kislány már kikerült az intenzív osztályról, őt már - szigorú orvosi felügyelet mellett - ezen a héten hazaszállíthatják. A másik gyerek még intenzív ellátást kap.

A honvédkórházban fekvő két román állampolgárságú sérült egyikére a héten újabb gerincstabilizáló műtét vár. A másik sérült szubintenzíven van, orvosi felügyelet mellett szállítható. A Kecskeméten ápolt román állampolgár állapota továbbra is stabil.

Péntek hajnalban egy bolgár sofőr a kamionjával belerohant egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26. kilométernél, Ócsa és Gyál között. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbusz és hat személygépkocsi tört össze, némelyik a felismerhetetlenségig.

A balesetben hárman meghaltak, mindannyian román állampolgárok. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. Péntek éjjel a román légierő gépével a tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt hazaszállítottak.

A bolgár kamionsofőrt vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság. A döntés nem emelkedett jogerőre, mert a kamionsofőr védője fellebbezett.