Rákosival tüntettek Orbán ellen

Tanévnyitó, Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Bálint Márton Iskola új épületének avató ünnepségén Törökbálinton
Vágólapra másolva!
Nyolc hahás aktivista megzavart egy törökbálinti iskolaavatást, amelyen Orbán Viktor is megjelent.
Vágólapra másolva!

A Hallgatói Hálózat (Haha) néhány tagja megzavarta a törökbálinti Bálint Márton Általános- és Középiskola avatását, amelyen Orbán Viktor is részt vett. A nyolc aktivista narancssárga és fehér pólóban próbált regisztrálni az eseményre, mint a Fidelitas helyi újságjának tudósítói. Néhány telefon után kiderítették, hogy nem mondanak igazat, ezért nem engedték őket közelebb az épülethez.

Úttörőnyakkendőben skandáltak a hahások Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Amikor Orbán Viktor megérkezett, és többek között Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő és Németh Lászlóné fejlesztési miniszter társaságában átvágták a fehér szalagot, a hahások beindították a náluk lévő magnót, amelyből a Köszönjük néked, Rákosi elvtárs című indulót játszották, és azt skandálták mellé, hogy Éljen Viktor, éljen a párt! Szórólapokat is elkezdtek osztani, amelyek a pedagógusi életpályamodellt és az oktatási reform más elemeit bírálták.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Néhány perc skandálás után, amikor már az épület is átadták, a rendőrök igazoltatták őket. Közben elkezdődött a tornateremben az avatóünnepség, ahová a hahásokat már nem engedték be.

Az avatásról egy hosszabb beszámolót is olvashat később.