Marad Navracsicsnál az országimázs

Vágólapra másolva!
Továbbra is a közigazgatási és igazságügyi miniszter felel az országimázsért, mégsem kerül át az országkép-stratégia Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz. A miniszterelnök nem elveszi, hanem kibővíti Navracsics Tibor feladatát.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közlönyben megjelent módosítás szerint a jövőben Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter felel az országkép-stratégiáért.

A miniszter feladata lesz "az országmárkát alakító intézmények tevékenységének koordinálása", illetve "az országmárka kreatív elemeinek kialakításának, alkalmazásának és fejlesztésének az elősegítése is". Korábbi cikkünkben tévesen azt írtuk, hogy Lázár Jánoshoz kerül az országimázs.

A KIM közleménye szerint a miniszterelnök "a közigazgatási és igazságügyi miniszter ezen feladat- és hatáskörét kibővíti és nem elveszi". A minisztérium azt írta, hogy 2010 óta a KIM "elsőként vállalta fel, hogy a Magyar Állam stratégiai érdekeit intézményi szinten is megjeleníti a kreatíviparban". Ennek érdekében évente több százmillió forinttal támogatja azon gazdasági társaságok részéről érkező kezdeményezéseket, amelyeket "a kreatívipari vállalkozások ösztönzésén keresztül Magyarországot Közép-Európa ágazati központjává hivatottak tenni" - írta a minisztérium.