Elszállították a gránátot a BME-ről

Vágólapra másolva!
Az egyetem öntözőrendszerén dolgoztak, amikor a nyolccentis gránátra bukkantak.
Vágólapra másolva!

Elszállították a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél (BME) talált aknagránátot. A kiürített épületbe visszatérhetnek az emberek - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtök délelőtt az MTI-vel.

Fülöpné Várkonyi Melinda elmondta: az egyetem öntözőrendszerének építése közben került elő egy 82 milliméteres aknavetőgránát. Mire a tűzszerész járőr a helyszínre érkezett, az érintett terület melletti épületet már kiürítették. További lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy az egyetem környékén nem volt szükség forgalomkorlátozásra, a lezárás csak az egyetem területét érintette. Korábban a BME közölte a Facebook-oldalán, hogy lezárták az egyetem K épülete körüli udvart. Az eduline.hu cikke szerint a műegyetemen regisztrációs hetet tartanak, a hallgatók ezekben a napokban iratkoznak be és veszik fel tantárgyaikat, a szorgalmi időszak azonban csak a jövő héten kezdődik.