Szegeden folytatódik a Hunvald-ügy

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszékről átkerült az erzsébetvárosi ingatlanpanama tárgyalása Szegedre. Október közepéig négy tárgyalási nap lesz.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Ítélőtáblán csütörtökön kezdődik a Hunvald-ügy másodfokú tárgyalása. A Fővárosi Törvényszék az erzsébetvárosi, milliárdos nagyságrendű ingatlanpanamák, korrupciós ügyek vádjával indított perben 2012. február 24-én első fokon, nem jogerősen másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte Hunvald Györgyöt, a budapesti VII. kerület korábbi szocialista polgármesterét, valamint nyolc és fél évre Gál Györgyöt, a kerületi önkormányzat volt szabad demokrata gazdasági bizottsági elnökét.

Az ügyész súlyosításért, illetőleg megalapozatlanság miatti hatályon kívül helyezésért, az elsőrendű vádlott, Gál György és védője felmentésért, illetőleg enyhítésért, a másodrendű vádlott, Hunvald György és védője felmentésért nyújtott be fellebbezést.

Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla elfogultságot jelentett be, ezért a Kúria a Szegedi Ítélőtáblát jelölte ki másodfokú bíróságként a Gál György és társai - köztük Hunvald György - ellen csalás, vesztegetés, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt indított büntetőügyben. A szegedi táblabíróságon az ügyben négy tárgyalási napot tűztek ki, a csütörtöki nap mellett péntekre, valamint október 10-re és 11-re.