Eltiltották az egészséges nőktől a HIV-fertőzött férfit

Vágólapra másolva!
A bíróság ítélete szerint többet nem szexelhet egészséges nővel az a HIV-pozitív férfi, aki korábban két nőt megfertőzött.
Vágólapra másolva!

Nyolc év után csütörtökön első fokon elítélték K. Zoltánt (35) Magyarország első HIV-perében - írta a Blikk. A férfi 10 hónap letöltendő börtönt kapott két évre felfüggesztve, mert két nőt megfertőzött a betegséggel.

Az ítélet meglepő része, hogy K. Zoltán ezentúl akkor sem szexelhet egészséges nővel, ha előtte szól neki, hogy fertőzött. Sőt, óvszerrel sem közösülhet egészséges partnerrel. Ha mégis megteszi, azonnal börtönbe kell mennie.

K. Zoltánt nyolc évvel ezelőtt perelte be volt felesége, K. Judit és korábbi szerelme, Gabriella. A két nő azzal vádolta a férfit, hogy szándékosan fertőzte meg őket az AIDS-et okozó HIV-vírussal.

A szextől való eltiltásra rákérdeztünk a Fővárosi Törvényszéknél is. A Budai Központi Kerületi Bíróság azt írta: a vádlottat nem tiltotta el, és nem tilthatta el a szexuális kapcsolattól, tekintettel arra, hogy ilyen szankciót nem tartalmaz a Büntető törvénykönyv.