A földön ülve ették a sajtburgert, bevitték őket a rendőrök

Vágólapra másolva!
Bilincsbe verve vittek be a rendőrségre két fiatalt, akik egy budaörsi gyorsétterem mellett, a fűben ettek. Egyiküknek szemetelés miatt, másikuknak személyi igazolvány hiánya miatt kell 50 ezres büntetést fizetnie, írta a Délmagyarország.
Vágólapra másolva!

A rendőrök bevitték a 23 éves szegedi Hegyi Olivért és barátját egy budaörsi autós pihenőhelyről, a Budapesten tanuló egyetemista állítása szerint szemetelésért, barátja pedig azért kapott 50 ezer forintos büntetést, mert nem volt nála a személyi igazolványa, közölte a Délmagyarország.

A lap megszólaltatja a fiatalembert, aki azt mondta, stoppal akartak utazni, és éppen a közeli gyorsétteremben vett ételt ették a fűben ülve, amikor rendőrök igazoltatták őket, és kiderült, hogy társánál nincs személyi. "Azonnal kiszabtak rá egy 50 ezer forintos helyszíni bírságot. Velem közölték, szedjem össze a szemetet, és a zacskóra mutattak, amiben még ott volt a sajtburgerem fele. De volt ott más is, cigisdoboz, miegyéb, ami nem a miénk volt, ráadásul mondtuk, kukába dobtuk volna a saját szemetünket. A felszólításra az csúszott ki a számom, hogy "Ne már!". Ez már akkora ellenszegülés volt, hogy hátracsavarták a kezem, és megbilincseltek. Marci csuklóján is kattant a bilincs" - mondta a lapnak Hegyi Olivér.

A lap megkereste az illetékes rendőrkapitányságot, de egyelőre nem kapott választ a csütörtökön feltett kérdésekre.

A két egyetemistát bevitték a Budaörsi Rendőrkapitányságra, majd kettő darab 50 ezres csekkel távoztak. Ez a törvények szerint a legmagasabb összegű helyszíni bírság, jegyzi meg a lap. A 23 éves egyetemista 60 óra közmunkával váltotta ki a büntetést, az újszegedi Partfürdőben takarított.